torstai 30. heinäkuuta 2009

Mukavuusruokaa ja Skotlanti-intoilua.

Pakkaaminen on kurjaa, mutta tavaroiden purkaminen laukusta vielä kurjempaa... Onneksi se ei vielä ole meillä ajankohtaista! Punainen keittiö suuntaa nyt puoleksitoista viikoksi Skotlantia ja Lontoota ihmettelemään. Luvassa siis postauksia siltä suunnalta, kunhan takaisin päästään.

Sillä Sipuli haastoi meidät kertomaan mukavuusruoasta. Mietiskelimme hetken aikaa, mikä ruoka on helppoa, hyvää, nopeaa ja kaikinpuolin iloiseksi tekevää. Ja tietysti ruoan pitää olla sellaista, mitä teemme kerta toisensa jälkeen. Päädyimme yksimielisesti kylmäsavulohipastaan. Tätä samaista pastaa tarjosin herra Hobitille, kun ensimmäisen kerran tein hänelle ruokaa. Ilmeisesti pasta oli varsin maukasta, kun mies on tuossa edelleen... Ohjetta on kovasti kehuttu ja onpahan tuo ollut kovassa käytössä myös ystäväpiirissäni. Ohjeen parasta antia on muunneltavuus. Yleensä teemme pastan alla olevalla ohjeella, mutta toisinaan mukaan eksyy kirsikkatomaatteja, sipulia, katkarapuja... Mitä vain kaapista sattuu löytymään! Pasta valmistuu alle vartissa, joten se sopii hyvin malttamattomallekin kokkaajalle.

Haastamme Appelsiinia ja hunajaa sekä Pastanjauhannan kertomaan omasta mukavuusruoastaan.

Kylmäsavulohipasta (2:lle)
200 g kylmäsavulohta (pilko pieneksi)
pätkä (n 100-150 g) kesäkurpitsaa (pilko pieneksi)
2 dl kermaa
mustapippuria
valkosipulinkynsi murskattuna
oliiviöljyä
pastaa
Laitan suolalla maustettu pastavesi kiehumaan. Paista pannulla oliiviöljyssä hetki kesäkurpitsoita. Vähennä hieman lämpöä ja lisää lohi sekä valkosipuli. Mausta mustapippurilla. Lisää kerma. Anna pastan kiehua miltei kypsäksi, valuta ja sekoita kastikkeen sekaan. Anna hautua minuuttia pari.

3 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta:-)
    Mä en kuitenkaan ota tätä nyt vastaan,koska just pari viikkoa sitten jo kirjoitin mukavuusruoasta,kun sain haasteen toisesta blogista.
    Eli tässä mun mukavuusruokani...

    VastaaPoista
  2. Jonninmoinen variaatio tästä on täälläkin herkkua ja yksi suosikki aterioista kun valmistuu niin nopsaan. Ihania kuvia ja ruokia oot(te) kerenny tänne laittamaan.

    ps. eilen aloitin vihdoin kirjettä!

    VastaaPoista
  3. millimolli, onhan tuota reseptiä varmaankin tullut jaettua joskus myös sille suunnalle. ;) Jään mielenkiinnolla odottamaan...

    VastaaPoista