Lohimedaljongit ovat olleet jo pitkään laiminlyötynä keittiössämme ja täysin syyttä! Sellosta sattui löytymään juuri sopiva lohipala, josta sai leikattua kaksi hyvänkokoista medaljonkia. Niiden kanssa oli tietysti saatava uusia perunoita ja jotakin ihanaa salaattia... Yhdelle hengelle hyvä määrä kalaa on noin 150-200 grammaa.
Jugurttikastike
2 dl ruokajugurttia
1 valkosipulinkynsi
chiliä
sitruunapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
persiljaa reilusti hakattuna pieneksi
(ruohosipulia ja timjamia)
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna jugurttikastikkeen maustua rauhassa jääkaapissa tunti, pari. Tarjoile kalan kanssa.
Kesäsalaatti
kurkkua
kirsikkatomaatteja
tammenlehväsalaattia
basilikaa (tuoretta)
uuden sadon porkkanoita
hillosipuleita
mustapippuria
oliiviöljyä
sormisuolaa
tummaa balsamicoa
Keitä porkkanoita pari kolme minuuttia suolavedessä. Porkkanoita ei ole tarkoitus keittää lötköksi, vaan niissä pitää olla vielä pureksittavaa; kunhan vain hitusen pehmenevät. Pilko kaikki ainekset ja sekoita kulhossa. Lisää mausteeksi mustapippuria, sormisuolaa ja oliiviöljyä sekä tummaa balsamicoa.
Nuo ovat lohiperhosia, lohimedaljongit tehdaan kokonaisesta, avatusta lohesta, leikataan noin 1½ sentin siivu.
VastaaPoistaLinkissä hyvät kuvat
http://www.maku.fi/makuaskeleet/kalakoulu/article116513-1.html
Kapakantäti, aina oppii uutta. Minä olen noita vuosia nähnyt kaupassa nimellä lohimedaljonki, ja siinä luulossa olen ollut, että ne tosiaan ovat niitä medaljonkeja. :D
VastaaPoistaNam! Tuo on ehkä parasta kesäruokaa ikinä! :) - Anu
VastaaPoistaAnu, hyvin se maistui meilläkin. Ja sama onnistuu varmasti myös siellä teilläkin!
VastaaPoista