perjantai 24. heinäkuuta 2009

Ihana salvia-mozzarellapasta.

Keittokirjakokkailu jatkuu. Tämä pasta on miltei suoraan Ursula Ferrignon kirjasta Trattoria - italialaista ruokaa perheelle ja ystäville. Olen selaillut kirjaa monesti ja muutamaa yksinkertaista ohjetta kokeillutkin, mutta tällä erää iskin silmäni pastaan, johon kuului kurpitsaa ja salviaa. Rakastuimme salviaan viime syksyn Italianlomallamme, mutta kotikeittiöön se ei ole rantautunut... ennen tätä. Pastaan teimme pieniä muutoksia; kurpitsan tilalle laitoimme kesäkurpitsaa ja lisäsimme reseptiin persiljaa ja kirsikkatomaatteja. Ja niin, alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty simpukkapastaa, mutta minä pidän enemmän fettucinesta (ja niitä oli kaapissakin valmiina). Pastassa oli aika voimas sitruunanmaku, eli jos pitää enemmän vähän vähemmän sitruunaisesta, ei kannata lisätä sitruunankuoriraastetta ihan kokonaan. Herra Hobitista sitruunan määrä oli juuri sopiva, itse laittaisin ensi kerralla ehkä hieman vähemmän.

Salvia-mozzarellapasta (3-4 annosta)
tuoretta salviaa (itse laitoin aika reilulla kädellä, yli puoli ruukkua)
tuoretta persiljaa (maun mukaan)
50 g voita
125 g mozzarellaa
mustapippuria
sormisuolaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
250 g kesäkurpitsaa (pilko pieneksi)
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
pastaa
oliiviöljyä
parmesaania (raasta aina itse isosta palasta, valmiiksi raastettu on kammoa)
Laita kulhoon salvia, persilja, mozzarella kuutioituna, voi, mustapippuria, ripaus sormisuolaa, valkosipuli, sitruunanmehu ja -kuori. Surruuta sauvasekoittimella (tehosekoitin tms käy ihan yhtä hyvin) tasaiseksi massaksi. Tee mössöstä pötkylä ja kääri leivinpaperiin tai muovikelmuun. Pistä jääkaappiin odottamaan. Pötkön voit tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Mikäli se ei ota kovettuakseen tippaakaan, vartti tai kaksi pakastimessa tekee ihmeitä. Laita suolalla maustettu pastavesikiehumaan. Paistele kesäkurppaa ja kirsikkatomaatteja pannulla oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kyspä pasta valutettuna niiden joukkoon. Ota mozzarellapötkylä jääkaapista ja silppua se pastan sekaan. Hämmennä, kunnes pötkö on sulaa pastan joukkoon. Tarjoile vastaraastetun parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti