
Salvia-mozzarellapasta (3-4 annosta)
tuoretta salviaa (itse laitoin aika reilulla kädellä, yli puoli ruukkua)
tuoretta persiljaa (maun mukaan)
50 g voita
125 g mozzarellaa
mustapippuria
sormisuolaa
2 murskattua valkosipulinkynttä
yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
250 g kesäkurpitsaa (pilko pieneksi)
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
pastaa
oliiviöljyä
parmesaania (raasta aina itse isosta palasta, valmiiksi raastettu on kammoa)
Laita kulhoon salvia, persilja, mozzarella kuutioituna, voi, mustapippuria, ripaus sormisuolaa, valkosipuli, sitruunanmehu ja -kuori. Surruuta sauvasekoittimella (tehosekoitin tms käy ihan yhtä hyvin) tasaiseksi massaksi. Tee mössöstä pötkylä ja kääri leivinpaperiin tai muovikelmuun. Pistä jääkaappiin odottamaan. Pötkön voit tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Mikäli se ei ota kovettuakseen tippaakaan, vartti tai kaksi pakastimessa tekee ihmeitä. Laita suolalla maustettu pastavesikiehumaan. Paistele kesäkurppaa ja kirsikkatomaatteja pannulla oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kyspä pasta valutettuna niiden joukkoon. Ota mozzarellapötkylä jääkaapista ja silppua se pastan sekaan. Hämmennä, kunnes pötkö on sulaa pastan joukkoon. Tarjoile vastaraastetun parmesaanin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti