perjantai 3. heinäkuuta 2009

Epäonnistunut briesalaatti


Tämä salaatti olisi ollut hyvä, jos olisimme jättäneet brien pois tai korvanneet sen katkaravuilla/lohella. Varmasti se olisi maistunut silloinkin, jos verigreippi olisi jätetty pois ja korvattu tuoreella ananaksella. Jompaa kumpaa vaihtoehtoa suositan, sillä brie ja hapan verigreippi eivät sopineet lainkaan yhteen... Mukana kuitenkin alkuperäinen resepti. Keittiömme ei suosita, eli tehkää toki pienet muutokset salaatissa, älkääkä seuratko alkuperäistä ohjetta.

Briesalaatti
250 g briejuustoa
2 verigreippiä
ituja
kirsikkatomaatteja
kurkkua
rucolaa
tammenlehväsalaattia
verkkomelonia
saksanpähkinöitä
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
Anna brien lämmitä pöydällä tunti tai puolitoista; viipaloi. Silppua tammenlehväsalaatti ja rucola. Pilko verkkomeloni (poista siemenet), kurkku sekä kirsikkatomaatit. Poista verigreipeistä valkeat kalvot. Tämä käy helpoiten, kun nostat greipin pöydälle kanta alas päin. Kuori varovasti veitsellä leikaten. Kun greippi on kuorittu, leikkaa jokaisen lohkon välistä niin, että valkeat kalvot eivät jää greippisiivuihin kiinni. Lopulta käteesi jää greipinraato, jossa on kaikki hedelmän kalvot; heitä se pois, ja säästä kalvottomat siivut. Laita kaikki ainekset lautasille (myös sormisuola, mustapippuri, oliiviöljyä ja balsamico), päällimmäseksi brie ja pähkinät. Tarjoile patongin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Greippi ja brie ei kyllä kuulosta ollenkaan hyvältä, hauskaa että bloggasit tämän kuitenkin ja varoitit muita:)
    Mulla olis brietä jääkaapissa, jonkun salaatin siitä ajattelin vääntää mutta ainakin jätän greipit kauppaan :D

    VastaaPoista
  2. hannn, itseasiassa tähänkään tuskin PITI tulla briejuustoa alunperin, mutta jostain syystä sellainen jääkaapissa möllötti ja pitihän se sitten hyödyntää salaatissa... :(

    VastaaPoista