Olen jo pitkään halunnut tehdä jugurttimarinoitua kanaa tai kalkkunaa. Äidillä oli joskus ihan loistava intialainen ohje jugurttimarinoidusta uunikanafileistä, mutta valitettavasti tuo ohje on hukkunut. Taisi tulla aikanaan Valion ilmaisten reseptilehdyköiden muodossa... Harmi, ettei tuota löydy enää mistään. Mutta asiaan, Stockmannilla kuikuilivat kaksi ihanaa kalkkunafilettä, jotka vaatimalla vaativat marinointia osakseen.
Jugurttimarinadi kanalle tai kalkkunalle (n 4 filettä)
4 marinoimatonta kana/kalkkunafilettä
2 dl ruokajugurttia
3 valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus suolaa
1 tl chilijauhetta
mustapippuria
2 rkl grillimaustetta
puolikkaan sitruunan mehu
reilusti silputtua persiljaa
(currya)
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa/pienessä muovipussissa. Anna maustua vähintään vuorokausi, mieluusti kaksi. Kääntele pussia tai sekoita kulhossa olevia fileitä silloin tällöin. Pyyhi pois liikamarinadi ja paistele pannulla. Jos fileet ovat hirveän paksuja, voit paistamisen ohella pitää niitä uunissa viitisen minuuttia. Nauti hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti