perjantai 10. heinäkuuta 2009

Kesäkurpitsa-sienitäytetteiset crepit ja keittiöongelmia..


Joudun nyt käyttämään hieman vanhempaa materiaalia blogin täytteenä. Keittiössämme oli lieviä putkiongelmia; tiskialtaan putki oli vuotanut. Putkimies tuli toki paikalle, ja totesi yksinkertaisesti, että asialle ei voi tehdä mitään. "Tässä on niin vanhat liitännät, ettei tähän teidän tiskipöytään saa enää uusia liitäntöjä yhdistämään putket pöytään. Ainoa vaihtoehto on uusia koko tiskipöytä." Hinta-arvio n 1.5 m pitkälle ja 60 cm leveälle metalliselle tiskipöytätasolle oli 500 euroa. Ei paljon naurattanut. Nyt olemme menossa ostamaan massiivipuulevyä ja siihen upotettavaa tiskiallasta, hinta-arvio n. 150-200 e. Keittiömme vesipiste on kuitenkin nyt vähän käyttökiellossa, ja voin todeta, etten erityisemmin nauti kylpyammeessa tiskaamisesta, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ole... Ruoanlaittaminen käy siis haastavaksi.

Mutta asiaan, eli creppeihin. Crepeissä on aina jotakin ihanan syntistä, ja niitä on ennenkaikkea hauska tehdä. Itseäni ainakin kiehtoo kovasti rullata täytettä johonkin... Oli se sitten kanafile, lettu, tortilla tai mikä tahansa. Pakasteessa oli vielä muutama yksinäinen suppilovahveropussi, joten hyödynsimme ne. Toki muutkin sienet sopivat hyvin, kuten vaikka 2 rasiaa siitakkeita.

Kesäkurpitsa-sienitäytetyt crepit
LETTUTAIKINA:
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2-2.5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
öljyä/voita
Aloita creppien tekeminen taikinasta. Sekoita kaikki aineet yhteen ja anna turvota pöydällä n 45 minuuttia ennen käyttöä. Taikinaa jää jonkin verran yli, mutta niistä voi paistaa lettuja ja täyttää vaikka hillolla jälkiruoaksi. Paista letut isolla paistinpannulla öljyssä.

TÄYTE:
10 cm pätkä kesäkurpitsaa
2 pienehköä pussia metsäsieniä (nesteet haihdutettu) tai 2 rasiaa siitakkeita
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
reilusti persiljaa
oliiviöljyä
Pilko sipuli ja pieni kesäkurpitsa. Lykkää kurpitsat oliiviöljyn kera pannulle, paistele hetki pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulimurska (sekä sienet, jos et käytä pakastesieniä). Jos käytät pakastesieniä, lisää ne vasta, kun sipulit alkavat kuullottua. Lisää 2 dl kermaa. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna kerman vähän hautua; kastike ei saa olla liian löysää. Lisää reilusti silputtua persiljaa. Kääri kastiketta täytteeksi lettujen sisälle, ja lado letut vierekkäin öljyttyyn uunivuokaan; päälle voi ripottaa juustoraastetta. Paista uunissa, n 225 asteessa vartin verran. Tarjoile salaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Näyttää jotenki hieman liian tummalta ja kuivakalta?

    -ankk

    VastaaPoista
  2. Kuivaa tuo ei kyllä ollut laisinkaan. Ja letuthan luonnollisesti ovat ruskeita paiston jälkeen.

    VastaaPoista