lauantai 25. heinäkuuta 2009

Saksiniekkoja.

Myös meidän keittiössämme on vietetty perinteisesti rapujuhlia. Onneksi sää suosi, ja istuimme ulkona lauleskellen snapsilauluja ja syöden tuhottomia määriä näitä saksekkaita kavereita. Vieraita oli kaksikymmentä, koiria kolme ja rapuja kokonaista viisitoista kiloa! Rapujen seurana tarjottiin leipäjuustosalaattia ja jälkiruokana juustotarjotin, joka sai suuren suosion osakseen.
Ohjeita en tällä kertaa laita, sillä rapujen keitto-ohjeita löytyy netistä kymmeniä, ja pakko myöntää, ettei meillä ollut järven puutteessa mahdollista ravustaa itse. Saati ostaa kaupasta rapuja viiden euron kappalehintaan... Pakasteravut maistuvat kuitenkin vallan erinomaiselle, kun niihin tekee oman tilliliemen (vettä, merisuolaa, reilusti kruunutilliä, sokeripala tai kaksi). Kuvat tällä kertaa ystävämme Tuiskun kamerasta lähtöisin.

2 kommenttia:

  1. Ai tosiaan, rapukausihan on alkanut! Saksiniekkojen syönti on mukavaa askartelua, vaikka allekirjoittanut onkin aika huono löytämään punaisen kuoren alta mitään syötäväksi kelpaavaa. Onneksi on suomenruotsalainen velipuoli, joka auttaa tumpeloa hädässä. :)

    VastaaPoista
  2. Martina, juu, rapuja saa taas. :) Eihän noissa tosiaan paljolti syötävää ole, mutta hyviä ne ovat silti.

    VastaaPoista