
Tulinen Tom Yam-keitto ravuilla (4-6 annosta)
1.5 l kanalientä
1 runsas rkl tom yam-tahnaa
4 kaffirlimetin lehteä (hienonna)
1 sitruunaruoho (vain pehmeä sisus silputtuna)
1 limetinmehu
4 rkl kalakastiketta
3 pientä chilipaprikaa pienittynä (me poistimme suuren osan siemenistä)
1 tl sokeria
150 g herkkusieniä (meillä siitakkeitä ja käytimme enemmän)
500 g katkarapuja sulatettuna
5 pientä kevätsipulia (me käytimme yhden kokonaisen uuden sadon sipulin)
korianteria
Kuumenna kanalientä, tom yam-tahnaa, limetinlehtimurskaa, sitruunaruohoa, kalakastiketta, chiliä ja sokeria kattilassa, kunnes seos kiehahtaa. Lisää pilkotut sienet ja keittele pari minuuttia hiljalleen. Lisää ravut ja sipulit, älä enää keitä. Lisää limemehu. Nosta kattila pois liedeltä ja ripottele joukkoon reilusti tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti