perjantai 17. heinäkuuta 2009

Tom yam-keitto Nigellan tapaan.

Tässä taannoin lupasin käydä läpi keittokirjojani kivojen reseptien toivossa. Ensimmäiseksi uhriksi valikoitui Nigella Lawsonin Syötävän hyvää-kirjasta löytynyt Tom Yam-keitto. Meillä ei ole ennen thaimaalaista ruokaa tehty, joten tämä oli varsin tervetullutta vaihtelua. Keitto oli myöskin juuri sopivan kevyt kuumaan päivään, jolloin ei suurta jaksa syödäkään. Pidimme molemmat tästä. Vaikka keittoon tulee hieman erikoisempia aineksia, ei sen kannata hämätä. Itse keiton tekoon kuluu ehkä kymmenisen minuuttia. Mikäs sen helpompaa! Tämä sopii muuten varmasti myös hyvin alkuruoaksi.

Tulinen Tom Yam-keitto ravuilla (4-6 annosta)
1.5 l kanalientä
1 runsas rkl tom yam-tahnaa
4 kaffirlimetin lehteä (hienonna)
1 sitruunaruoho (vain pehmeä sisus silputtuna)
1 limetinmehu
4 rkl kalakastiketta
3 pientä chilipaprikaa pienittynä (me poistimme suuren osan siemenistä)
1 tl sokeria
150 g herkkusieniä (meillä siitakkeitä ja käytimme enemmän)
500 g katkarapuja sulatettuna
5 pientä kevätsipulia (me käytimme yhden kokonaisen uuden sadon sipulin)
korianteria
Kuumenna kanalientä, tom yam-tahnaa, limetinlehtimurskaa, sitruunaruohoa, kalakastiketta, chiliä ja sokeria kattilassa, kunnes seos kiehahtaa. Lisää pilkotut sienet ja keittele pari minuuttia hiljalleen. Lisää ravut ja sipulit, älä enää keitä. Lisää limemehu. Nosta kattila pois liedeltä ja ripottele joukkoon reilusti tuoretta korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti