tiistai 7. heinäkuuta 2009

Muikkuja, muikkuja!

Otsikonmukaisen riemunkiljahduksen päästettyäni oli AIVAN PAKKO ostaa Hakaniemen hallista pikkiriikkisiä neulamuikkuja. Kaikkihan toki tietävät, että pienistä muikuista saa erinomaista ja helppoa ruokaa pienellä vaivalla... Harmi, että pienten muikkujen saatavuus tuntuu olevan heikkoa, kun niihin niin harvoin törmää. Siinä siis syy riemunkiljahduksiin.

Friteeratut neulamuikut (kahdelle)
300-350 g neulamuikkuja
ruisjauhoja
mustapippuria
suolaa
voita
Pyörittele pikkumuikkuset ruisjauhoissa, jotka olet ensin maustanut mustapippurilla ja suolalla. Paista muikut kuumalla pannulla voissa. Tarjoile perunamuusin kera. Muikkujen kanssa sopii myös valkosipulimajoneesi tai valkosipulidippikastike.

Perunamuussi (kahdelle)
4-5 isoa jauhoista perunaa
muutama desi maitoa/perunoiden keitinvettä
suolaa
voita
Kuori perunat ja keitä suolavedessä pehmeäksi. Muussa perunat perunasurvimella/nuijalla. Jollet moista omista, käy viinipullon pohjakin erinomaisesti. Kun perunat ovat tasaista muussia, ota sähkövatkain esiin. Lisää perunoiden sekaan ruokalusikallinen voita ja lisää maitoa/keitinvettä pikkuhiljaa koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes perunamuussi on mielestäsi sopivan paksuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti