keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Keittokirjakokoelma.


Keittokirjoja tulee selailtua aivan liian harvoin! Oma projektini on jo pitkään ollut, että kävisin kaikki keittokirjamme läpi ja merkkaisin kiintoisat reseptit. Ehdin käydä läpi ensimmäisen, kunnes tuli parempaa tekemistä... Aion kyllä jatkaa projektia ja saada sen päätökseenkin; niin paljon helpompi on sitten myöhemmin kirjoista kiintoisat ohjeet saada esille ilman turhaa vaivannäköä.

Suosikkini näistä on ehdottomasta Aglio & Olio, jossa on perehdytty italialaisen pastan vlamistukseen. Kirjassa arvostan erityisesti sitä, että yhdessäkään reseptissä ei lue annosmääriä. Kaikki tehdään siis enemmänkin tunteella. Meillä harrastetaan aina tällaista mutu-kokkausta ja siksi välillä onkin haastavaa saada blogiin tarkat suhteet siitä, mitä oli minkäkin verran. Aglio & Olio ei siis tosiaan sovi henkilöille, jotka haluavat tietää tarkat mitat ruokaa laittaessan... Toinen suosikkini on nimeltään Iskuruokaa. Iskuruokaa on ohkainen, todella viehättävä kirja. Kirjan teemana on helpot, simppelit ohjeet, jotka maistuvat taivaalliselta. Suosikkiohjeeni kylmäsavulohipasta on tästä kirjasta kotoisin, joskin olen muokannut sitä hieman.

Hassua kyllä, meillä tuntuu olevan paljon tv-kokkien kirjoja. Useampi Jamie Oliverilta, pari Tinan kirjaa, yksi Nigella Lawsonin kirja... Hämmentävintä tämä lienee siksi, etten ole varmaan koskaan nähnyt yhtäkään kenenkään heidän ohjelmistaan! Suurin osa kirjoista on saatu lahjaksi, ehkä siinä syy.

5 kommenttia:

  1. Pitäisiköhän minunkin ottaa kuva keittokirjoistani.. on kyllä aika sekalainen valikoima :D Nigellan keittokirjoista pidän hurjasti, niitä on mukava lukea vaikkei reseptejä kokeilisikaan.
    - Anu

    VastaaPoista
  2. Anu, ei meilläkään noita kovin paljon ole, ja sekailainen seurakunta nekin ovat... Ehkä Lontoonreissulta tarttuu jotain mukaan, siellä kun on niin IIIHANIA kirjakauppoja. Nigellan Syötävän hyvää- kirjasta on pari reseptiä kokeiltukin, ja kymmenisen jonossa... ;) Englanniksi tai italiaksi on kohtuullisen helppo lukea keittokirjoja. Oma italiantaitoni on aika säälittävää, mutta ruokasanastoa osaan kyllä; sellainen avustava sanasto riittänee tulkintaan. :D

    VastaaPoista
  3. Heeh, tunnistin noista 9 että minäkin omistan. Keittokirjat on vaan ihania, mun kokoelmasta löytyy kuva blogini who?-sivulta :D
    Ensi vuoden operaatioksi otan kokata joka viikko ainakin kerran jostain kirjasta, pariksi vuodeksi noita opuksia on nyt kertynyt. Siitähän voisi vaikka tehdä jonkin haasteen :)

    VastaaPoista
  4. Niin ja sitä piti sanoa, että olen monesti hiplannut tuota aglio&olio-kirjaa kaupassa mutten ole raaskinut ostaa, vaikuttaa kyllä aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  5. hann, sinulla niitä kirjoja olikin runsain mitoin! Meillä on ongelmana se, että omaan kirjoja (siis muita kuin keittokirjoja) kymmenen hyllyriviä. Mies jaksaa jatkuvasti valittaa, että "Pitääkö noita olla niin paljon?". Keittokirjat eivät siis oikein tahdo mahtua mihinkään...

    VastaaPoista