keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Pastasalaattia paistetulla leipäjuustolla.

Töiden jälkeen ei aina oikein jaksa touhustaa mitään kovin erikoista ruokaa, vaikka nälkä vaivaakin. Tänään teimme pikaisen salaatin, jonka ainesosina on muunmuassa tuorepasta sekä paistettu, lämmin leipäjuusto.

Lämmintä leipäjuusto-pastasalaattia (2 annosta)
250 g tuorepastaravioleja
rasia kirsikkatomaatteja
puolikas kurkku
200 g leipäjuustoa
appelsiini
puolikas punasipuli
jäävuorisalaattia (aikas vähän)
ruukullinen rucolaa
tummaa sekä vaalea crema di balsimicoa
mustapippuria
gourmetsuolaa (sormisuola)
Laita suolattu vesi kiehumaan. Pieni jäävuorisalaatti ja rucola. Pilko kurkku ja appelsiini, puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi punasipulit ohuiksi renkaiksi. Laita raviolit kiehuvaan veteen. Kun vesi alkaa kiehua uudelleen, ovat raviolit kypsiä; keittoaikaa siis n. 1-2 minuuttia. Huuhdo raviolit viileässä vedessä ja valuta siivilässä. Sekoittele yhteen salaatti, rucola, kurkut, appelsiini, raviolit ja kirsikkatomaatit. Rouhaise sekaan mustapippuria myllystä, vähän suolaa sekä balsamicot. Leikkaa leipäjuusto pienemmäksi; me leikkasimme neljään palaan, sillä isoja viipaleita on helpompi paistella. Kuumenna pannu, mutta ÄLÄ käytä öljyä. Laita juustot pannulle ja paista nopeasti molemmin puolin, jotta juusto lämpenee ja saa vähän väriä. Laita juustot salaatin päälle ja tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Muutenkin herkullisen oloinen blogi sinulla täällä, meni heti suosikkeihin :)

    VastaaPoista
  2. Kivaa, että pidit. :) Olemme joskus sinunkin blogiasi käyneet vilkuilemassa suurella mielenkiinnolla!

    VastaaPoista