maanantai 13. huhtikuuta 2009

Paistettu nieriä ja vihreää parsaa.

Ei vaadi suurtakaan päättelykykyä arvata, millaista ruokaa on luvassa, jos kuvassa on kalaa, sitruunaa ja parsaa. Meillä oli pakkasessa 700 g painava nieriä, joka nyt hyödynnettiin syömistarkoituksessa. Kala valmistui uunissa nopsasti ja tarjoiltiin keitetyn parsan ja mozzarellasalaatin kera. Valitettavasti valmiista ruoasta ei ole kuvia; sen verran haipakkaan katosivat lautasilta!

Paistettu nieriä (3-4 annosta)
700 g painoinen, perattu nieriä
puolikas sitruuna
tilliä
timjamia
suolaa
mustapippuria
Laitan uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sivele nieriän sisäpuolelle suolaa sekä mustapippuria, levitä kalan sisälle myös tuoretta tilliä sekä timjamia. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja ahda ne niin ikään kalan sisälle. Kalan nahkaan voi vedellä veitsellä viiltoja koristeeksi. Kala valmistuu uunissa n 20-25:ssä minuutissa.

Parsan keittäminen
puntti vihreää parsaa
2 tl sokeria
1 rkl suolaa
1-2 rkl sitruunamehua
voita
Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen sitruunamehu, sokeri ja suola. Kuori parsat ohuelti reilusti nupun alapuolelta, leikkaa varresta 1-2 sentin puumainen pätkä pois. Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria ollenkaan, mutta me olemme aina kuorineet. Laita parsat kiehuvaan veteen. Parsaa EI kannata keittää kovin pitkään, itse keitämme sitä korkeintaan n 2-3 minuuttia, sillä ylikypsä parsa on ikävää syötävää. Kun parsat on keitetty ja laitettu lautasille, voi päälle laittaa hiukan voisulaa.

9 kommenttia:

  1. Ihanaa että alkaa olemaan parsa-aika taas :)
    Aivan ihana tämä bloginne!

    VastaaPoista
  2. hannn, mukava kuulla, että pidit. :) Tästä se toivottavasti lähtee pikkuhiljaa. ;) Parsa on ollut meilläkin todella tykätty raaka-aine, ja syömme sitä mieluusti riisin/perunan tms tilalla, yksi puntti riittää hyvin kahdelle ja valmistuskin on superhelppoa! Samasta syystä käytämme paljon myös ruusukaalea, joita kyllä saa ympäri vuoden.

    VastaaPoista
  3. Jooo, ruusukaalit on myös superherkkua!
    Minäkin lisään bloginne linkkilistaani :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa tosi herkulliselta! Kiva uusi ruokablogi, tervetuloa blogimaailmaan!

    VastaaPoista
  5. Kiitos tervetulotoivotuksista. :)

    VastaaPoista
  6. hieno kuva!
    meillä menee kevään ekat parsat vasta huomenna. ovat sen verran tyyristä kamaa, että täytyy harkiten käyttää. ja jep, voisula on niiden päälle herkkua!

    VastaaPoista
  7. Hyppysellinen, meillähän minä kirjoitan ja herra Hobitti kuvaa pääsääntöisesti paria poikkeusta lukuunottamatta. Parsa ei tosiaan ihan ilmaista ole; nyt meillä onkin vanhoja kunnon ruusukaaleja jääkaapissa odottamassa käyttöä. Pari minuuttia keittämistä ja niistäkin saa hyviä. Ja halvempaan hintaan toki, vaikkei maku nyt ihan parsan tasolle hiivikään... Oletteko kokeilleet valkoista parsaa? Me emme, ja nyt pitäisi se vielä kokeilla, kun kaupasta löytää. Sellossa ainakin näytti olevan molempia parsoja myynnissä.

    VastaaPoista
  8. makuasioistahan ei voi kiistellä, mutta no. mä en oikeasti oikein osaa sanoa kumpi olisi parempaa. Tykkään kyllä siitä vihreän kevätfiiliksestä - mutta valkoistakin on tullut laitettua - jopa raclettegrillissä! ;)

    Kannattaa kokeilla. Valkoinen vaan pitää kuoria.

    VastaaPoista
  9. Nelle, meillä on kuorittu vihreätkin varovasti. :) Pitää valkoistakin kokeilla, ainoat muistikuvani sen käytöstä olivat silloin, kun vanhempi koirani nielaisi naulan pentuna. Syötin koiralle valkoista säilykeparsaa; siinä kun on pitkät kuidut, jotka kietoutuu kaiken ympärille. Voisi kokeilla tuoreversiotakin ja syödä sitä itse koiran sijaan.

    VastaaPoista