Myönnettäköön; en ole kastikeihmisiä. Itseasiassa meillä tehdään kastikkeita varsin harvoin, mikä on kurjaa. Viikonloppuna sain kuitenkin idean yrittää apinoida herkullista dijonkastiketta, jota olen syönyt simpukoiden kanssa Belgessä. Harkinnan jälkeen alkoi kastikeresepti muotoutua ja kokeiluunhan se laitettiin. Kastike sopinee kanan lisäksi hyvin myös vaikkapa lohen kanssa. Meillä tarjoiltiin kanapihvien lisäksi mozzarella-sipuli-tomaatti-basilikasalaattia sekä höyrytettyjä ruusukaaleja.
Dijonkastike
3-5 tl dijonsinappia
2 dl kermaa
1 sipuli
1 dl valkoviiniä
1 valkosipulinkynsi
puolikas kanaliemikuutio
mustapippuria
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
Pilko sipuli pieneksi, laita kuumennettuun ja paistele hetki oliiviöljyssä valkosipulimurskan kanssa. Lisää dl valkoviiniä ja puolikas kanaliemikuutio. Hauduttele miedolla lämmöllä. Siivilöi neste talteen, ja talleta sipulit esimerkiksi risottoa tai pilahviriisiä varten, jos tarvetta on. Jos ei ole, nakkaa pois. Lykkää neste takaisin kattilaan, lisää 2 dl kermaa, dijonsinappi (määrä riippuu sinapin vahvuudesta, maistele siis välillä!), mustapippuri ja suolaa, jos tarvitsee. Hauduttele jälleen hetki ja suurusta vehnäjauholla, jos kastike on liian löysää. Lisää vielä puolikkaan sitruunanmehu (vähän vähempikin saattaa riittää) ja tarjoile kastike vaikkapa kanan kanssa, kuten meillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti