Halusin tänään hemmotella herra Hobittia kiireettömällä myöhäisaamiaisella, mitä lienee voi kutsua brunssiksikin. Aamiaisen koostumus on helppo päätellä kuvastakin; ruisleipää kalkkunaviipaleella, tomaatilla ja rucolalla, muutama hassu viinirypäle, juustomunakas sekä itse puristettua appelsiinimehua. Juustomunakas on varsin simppeli ja nopea tehdä, ja siihen löytyy aina ainekset jääkaapista.
Juustomunakas (kahdelle)
3 kananmunaa
loraus (1/2 dl) maitoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 dl juustoraastetta (meillä gouda ja edam)
Sekoita kaikki ainekset keskenään lukuunottamatta juustoraastetta. Kaada seos voidellulle, kuumalle paistinpannulle. Lykkää kansi pannun päälle hetkeksi, kunnes näet, että munaseos alkaa vähitellen hyytyä hieman. Lisää munakkaan päälle juustoraaste ja laita kansi takaisin, vähennä lämpöä. Kun juusto on sulanut ja munakas hyytynyt paremmin, jaa munakas keskeltä puoliksi. Helpottaa kovasti pannulta nostoa, jos puolikkaat vielä kääntää kaksinkerroin. Nautiskele heti hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti