lauantai 18. huhtikuuta 2009

Siideriarvio: Thatchers Oak Matured


Tämä siideriherkku on minulle tuttu jo vuosien takaa. Muutamasta ravintelista tätä herkullista siideriä on saanut pidemmän aikaa ja myös Alko on ottanut sen valikoimiinsa. Itse suosittelin tätä aikanaan paljoltikin asiakkaille, enkä ole yhtäkään huonoa kommenttia tästä koskaan kuullut. Se lie osoitus siitä, että Oak on kelpotavaraa muidenkin, kuin allekirjoittaneen mielestä!

Thatchers Oak Matured
on kuivahkoa ja suodatettua omenasiideriä. Erikoiseksi Oakin tekee se, että siideri on kypsytetty vanhoissa rommitynnyreissä. Aivan oikein, tammitynnyreissä, joissa on aiemmin valmistettu rommia. Alkoholia siiderissä on 5,2 %. Oakin maussa on tosiaan havaittavissa hento, romminen häivähdys, joka mielestäni täydentää ihanasti siiderin makua. Oak sopii mukavaan lauantai-illan fiilistelyyn, mutta varmasti myös kevyiden ruokien seuralaiseksi; vaikkapa juustosalaatin kera nautittuna.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle, pitänee ostaa seuraavalta alkoreissulta ja kokeilla :)

    Kiitos inhokkihaasteesta, palaan asiaan paremmalla ajalla!

    VastaaPoista
  2. hann, kannattaa tosiaan kokeilla tätä. :) Suomessa ei vieläkään ole kovin laajaa valikoimaa kunnollisia brittisiidereitä, joten aina otan ilolla vastaan kaikki sellaiset, jos eteen osuu.

    VastaaPoista