Kampasimpukka-jättikatkarapupasta (2 annosta)
200 g kampasimpukoita (puolitettuina)
10 jättikatkaravun pyrstöä
12 kirsikkatomaattia (puolitettuina)
0.5 tl sitruunankuorta
1- 1.5 dl kermaa
1 dl valkoviiniä
1 pieni punasipuli (hyvin pieneksi silputtuna)
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjami
tuoretta persiljaa
kevätsipulia
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
ripaus chiliä
Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan ja ala työstää kastiketta toisessa kattilassa. Kuullota punasipulia ja valkosipulimurskaa hetki, kunnes lisäät raastetun sitruunankuoren ja kirsikkatomaatinpuolikkaat (jos tahdot, voi tomaateista puristaa siemenet pois). Lisää myös valkoviini, ja hämmentele silloin tällöin hiljaisella lämmöllä. Heitä pasta kypsymään ja ala kuumentaa parilapannua. Kuivaa kampasimpukat ja jättiravunpyrstöt, mausta simpukat suolalla ja pippurilla. Lisää kastikkeeseen reilusti mustapippuria myllystä, kerma, suola ja chili. Paista kuumalla (parila)pannulla pikaisesti kampasimpukat ja ravut molemmin puolin. Ota kastike levyltä, lisää timjami ja persilja. Lastaa valutettua pastaa lautaselle, lisää kastike ja heittele päälle simpukoita sekä jättiravunpyrstöjä. Lisää lopuksi annoksiin 1 kevätsipuli pienittynä koristeeksi pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti