perjantai 17. huhtikuuta 2009

Inhokkiruoat.


Millaisia ruokainhokkeja teillä, kanssabloggaajat oikein on? Pidän itseäni varsin moniruokaisena, ja syönkin käytännössä kaikkea lukuunottamatta nelijalkaisia otuksia ja niiden oheistuotteita. Nelijalkaiset katosivat ruokavaliostani jo yli 8-9 vuotta sitten, eivätkä lie ole palaamassakaan ruokalistalleni. Eettistä syytä tälle ei ole, mutta ruokavalioni on siis nisäkkeetön... jos näin voi sanoa. En kuitenkaan laskisi nelijalkaisia inhokkilistalleni, kyse on pikemminkin tottumuksesta.

Minulla on oikeastaan vain yksi, ehdoton ruokainhokki. Mokoma pahus on tietysti punajuuri. Vihaan punajuurta, kaikissa muodoissaan, enkä milloinkaan kykene sitä syömään. Viimeksi punajuurta söin 2000-luvun alkupuolella ja se nousi ylös samointein. Enpä ole enää välittänyt kokeilla tapauksen jälkeen. Toinen, mikä herättää kauhunväreitä, on kesäkeitto. En edes tiedä tarkalleen, mikä kesäkeitossa etoo, mutta jokin kumma siinä herättää minussa inhoreaktiota. Kesäkeittoa voin kuitenkin syödä oksentamatta. Maustekurkut hampurilaisessa ovat nekin mielestäni varsin turhia, mutta ne voi aina nyppiä pois, enkä kuole, jos niitä syön. Suolakurkut sensijaan ovat aivan eri asia, kunhan eivät lillu hampurilaisen sisällyksissä.

Herra Hobitin ruokainhokki on silakat. Ymmärtääkseni herraa inhottaa silakoiden ruodot. Hassua kyllä, mutta mies popsii erinomaisella ruokahalulla esimerkiksi muikkuja ruotoineen päivineen...

Haluaisin haastaa muutaman kanssabloggaajan kertomaan ruokainhokeistaan (sekä perheensä ruokainhokeista). Haastetuthan toki haastavat jokainen pari-kolme bloggaajaa lisää, joiden ei tarvitse välttämättä olla ruokablogin pitäjiä. Ilmoittakaa haastetulle haasteesta ja kopiokaa haasteeseen linkki omiin inhokkeisiinne. Haastettu varmaan kopioinee postauksessaan myös haastajan inhokkien osoitteen? Haastan seuraavat keittiöt: Pastanjauhantaa, Sillä Sipuli sekä Hannan soppa. Toki muutkin henkilöitymät saavat ja voivat osallistua.

Ja mainittakoon vielä, että tällä kertaa kuva ei ole oma ottamamme, vaan kopioitu tylysti täältä.

6 kommenttia:

 1. jaahas. kiitos haasteesta! pistetääs korvan taa ja etsitään kuvia.

  VastaaPoista
 2. Hyvähyvä. :) Kaikilla on jokin ruokainhokki!

  VastaaPoista
 3. Mämmi ja pinaattikeitto, ne ei toimi minulla. Monesti inhokkiruoka on jokin raaka-aine tai jonkin maalainen ruoka. Itseltäni en nyt, kun kello on vajaa viisi sunnuntaiaamuna, tälläisiä löytänyt. Varmaan niitäkin on.

  VastaaPoista
 4. Otto, ei tosiaan mämmi (tai pasha) kuulu minunkaan suosikkeihini. Pinaattikeitostakaan en pahemmin perusta, vaikka pinaatista yleensä pidänkin. Pinaattikeiton koostumus on kuin vihreää limaa tai jotakin. :D

  VastaaPoista
 5. Paprika ja tomaatti ovat minun inhokkini. Niitä laitetaan tai kehotetaan laittamaan lähes kaikkiin ruokiin. Varsinaista terveydellistä haittaa niistä ei minulle ole, en vain pidä niiden mausta, varsinkaan kun ne pyrkivät suuhuni pitkään ruokailun jälkeenkin. Millä korvata nuo punaiset paholaiset? Maukkaita ja terveellisiä reseptejä ilman juuri noita punaisia toivoisin löytäväni vaikkapa pirteästä Punaisesta keittiöstä. Odottelen....

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, valitettavasti tomaatti on meillä kovasti tykätty raaka-aine ja sitä käytetään PALJON. Paprikaa taas ei juuri meillä nähdä, kun emme siitä kumpikaan juuri välitä.

  Tomaatti on meillä esillä etenkin salaateissa, mutta helpostihan sitä voi jättää tomaatin pois ja laittaa tilalle vaikkapa appelsiinia, avokadoa, viinirypäleitä tai mitä tahansa muuta käsiin osuvaa. Pizzaan voi tomaattikastikkeen sijasta laittaa vaikkapa bbq-kastiketta, mikä muuten sopii erinomaisesti vaikkapa kanan seurailaiseksi!

  VastaaPoista