torstai 16. huhtikuuta 2009

Savustettua kampelaa.

Jos minun pitäisi valita kaunein kala-kisan parhaimmistoa, en varmastikaan valitsisi kampelaa palkintosijoille! Varsin luotaantyöntävän näköinen otushan se oli kalatiskilläkin mollottaessaan, mutta kaikessa rumuudessaan kampela on melkeinpä viehättävä ja myöskin erityisen herkullista savustettuna. Siksipä siis annoimme kalatiskin vietellä itsemme siinä määrin, että savukampelahan se otti ja muutti meille! Kampelan lisäkkeenä tarjoamme mielikuvituksettomasti parsaa ja jonkinlaista tomaatti-sipulisalaattia. Parsa on meitä kovasti ihastuttanut tänä keväänä, ja tokihan se ovat myös näkyvästi esillä kaupoissakin. Parsan valmistus käytiin läpi tässä.

Kun kampela on nyt syöty, voisin jäkikirjoituksena lisätä muutaman sanan heille, joille kampela on tuntematon kala ruokana. Kampela kuuluu luukaloihin, ja nimensä mukaisesti sen ruodot ovat hyvin kovia ja luumaisia; ne saa siis poistettua kampelasta kohtuullisen helposti. Valitettava tosiasia on, että kampelassa on ruotoja ja luita jokseenkin PALJON, joten syötävää ei isostakaan kampelasta tule paljolti. Ihanan makunsa vuoksi tätä kannattaa kuitenkin sillointällöin ostaa, vaikka syötävän määrä isossa kalassa on häviävän pieni. Meillä oli kampela, joka painoi 700-800 g. Siitä riitti hätinä pieni annos kalaa kahdelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti