torstai 14. toukokuuta 2009

Pähkinäistä parsasalaattia picnicpöperöksi

Tämä yksinkertainen ja herkullinen salaatti ideoitiin oikeastaan yksinäisen parsanipun päänmenoksi päivänä, jolloin kaipasimme ruoaksi jotakin oikein keväistä ja raikasta salaattia. Salaatti on myös mitä mainiointa picnicmurkinaa, joten osallistumme sillä toukokuun ruokahaasteeseen. Teimme salaatin katkaravuilla, mutta mikäli olet kasvissyöjä, äyriäisallergikko tai päivä on erityisen kuuma ja matka picnicpaikalle pitkä, suositamme vaihtamaan katkaravut sinihomejuustoon, joka sopii tähän salaattiin hienosti kuin nenä päähän. Pähkinät tuovat mukavan rouskuvan lisävivahduksen kokonaisuuteen. Keittiömme suosittaa salaattia erityisesti näin kevätaikaan!

Pähkinäinen parsasalaatti
180 g katkarapuja/aurajuustoa tahi molempia
pienen kurkun puolikas
puolikas rasia kirsikkatomaatteja
puolikas nippu (250-300 g) vihreää parsaa
7-8 tuoretta isoa mansikkaa
ruukku rucolaa
tammenlehtisalaattia
50-70 g kuorittuja saksanpähkinöitä
oliiviöljyä
sormisuolaa/merisuolaa
mustapippuria
(vaaleaa) balsamicoa
Valmista parsa ohjeen mukaan. Valuta parsat siivilässä ja jäähdytä. Leikkaa pätkiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko kurkku. Revi kulhoon rucola ja lehtisalaattia. Pilko mansikat neljään osaan jokainen. Lisää salaattikulhoon kurkku, pätkityt parsat, mansikat, kirsikkatomaatit, kurkku ja pähkinät. Lisää kulhoon ripaus sormisuolaa, muutama rouhaus mustapippuria myllystä sekä loraus oliiviöljyä. Sekoittele salaattia ja lisää vielä sulatetut sekä valutetut katkaravut TAI murusteltu sinihomejuusto TAI mahdollisesti sekä katkarapua, että sinihomejuustoa. Tarjoile vaalean balsamicon sekä patonkiviipaleiden kera.

4 kommenttia:

  1. Onpa houkuttelevan näköistä salaattia, varmasti ihanaa piknik-ruokaa :)

    Teillä on todella kiva blogi, lisäsin oman blogini linkkilistaan!

    VastaaPoista
  2. Laura, kannattaa tosiaan kokeilla. Pähkinät sopivat todella hyvin parsan seuralaiseksi.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen salaatti ja onnea kisaan!

    VastaaPoista