keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Maailman paras munakoisolasagne

Munakoisolasagne ei ole nopeasti valmistettavaa, terveellistä tai kauniin näköistä. Itseasiassa se muistuttaa koiranoksennusta, jonka joku on kipannut vuokaan. Ja siinä on kosolti rasvaa. Ja sen tekoon menee PALJON aikaa, joten ihan arkiruoaksi en suosittele. Silti kaikki nuo epäkohdat kannattaa ohittaa olankohautuksella ja nähdä valmistamisen vaiva, sillä tämä on parasta kasvislasagnea, jota olemme tehneet! Näillä mitoilla annoksesta tulee todella suuri; varmasti riittää 6-8 nälkäiselle.

Munakoisolasagne
2 keskikokoista munakoisoa
800 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
8-10 dl maitoa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
mozzarellajuustoraastetta
oreganoa
mustapippuria
suolaa
chiliä
parmesania
7-8 kukkurallista rkl vehnäjauhoja
50 g voita
öljyä
lasagnelevyjä
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja laita talouspaperin päälle hikoilemaan. Ripottele päälle suolaa ja odottele puolisen tuntia, jotta koisojen neste kihoaa pintaan. Pyyhi neste ja liika suola paperilla pois. Paista koisot pannulla öljyssä (koisot imevät yllätävän paljon öljyä...) ja laita odottelemaan syrjään. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko sipuli pieneksi ja sekoita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet. Freesaa sipulisilppua öljyssä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä mausteet maun mukaan (suola, chili, mustapippuri, oregano). Tee valkokastike seuraavaksi; laita voi kattilaan, ÄLÄ ruskista. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoittele voi-jauhosekseen. Kastike on valmis, kun se on saostunut. Lisää siihen vielä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kokoa nyt lasagne: lado vuokaan ensin munakoisoja, sitten tomaattikastiketta, lasagnelevyjä, valkokastiketta ja juustoraastetta. Toista, kunnes vuoka on täynnä; päällimmäiseksi pitää jäädä valkokastike ja juusto. Raasta vielä päälle reippaasti parmesaania. Paistele uunissa tunnin verran, anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. totta puhut. vaivannökä kannattaa, ehdottomasti. ihan hullunhyvää ja toimii lämmitettynäkin.

    me teimme joskus vastaavaa Garamin ohjeella johon tuli vielä raastettua palsternakkaa ja muitakin raasteita. löytyy blogista jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Hyppysellinen, pitääkin käydä kurkkimassa. :) Tämä munakoisolasagne on oma mukaelmani; yhteen liitettynä kaksi suosikkiruokaani: lasagne sekä siskoltani vuosia sitten saatu mozzarellavuoka-resepti.

    VastaaPoista
  3. Tämä kuulostaa jumalaiselta! Pitää ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa! <3

    VastaaPoista
  4. Anonyymi, kannattaa tosiaan pistää testiin. Aikaahan tähän menee, sillä munakoisojen hikoiluttaminen ja paisto vievät kosolti aikaa. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo. :)

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa Niiiin hyvältä. koiran oksennusta nam :P Tein joku aika sitten tämän tyyppistä mutta ilman lasagnelevyjä, ens kerralla pitää kokeilla levyjen kera :)

    VastaaPoista
  6. hann, myönnä pois, ettei lasagne ole koskaan erityisen edustavannäköinen ruoka...

    VastaaPoista