Kalkkunanakkikeitto
200 g Tapolan tulikukko-nakkeja
300 g keittojuureksia (juuriselleri, palsternakka, lanttu, porkkana)
5 kiinteää perunaa
1 iso sipuli
3-4 cm pätkä purjoa
2 kasvisliemikuutiota
3 laakerinlehteä
chiliä (reilustikin, maistele välistä)
10-13 mustapippuria
1-1.5 l vettä
persiljaa (paljon)
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl ruoka/oliiviöljyä
Kuori perunat ja pilko sopiviksi palasiksi. Pilko keittojuurekset. Pilko nakit ja sipuli. Pilko myös purjo renkaiksi sekä persilja pieneksi (05-1 puskaa riittänee). Ota iso kattila. Laita kattilaan loraus öljyä ja paistele nakkeja hetki, jotta saavat väriä; lisää sipulisilppu ja valkosipulimurska. Kun sipulit ovat sopivasti kuullottuneet, lisää vesi, mustapippurit, laakerinlehdet, chili ja kasvisliemikuutiot; anna kiehahtaa. Lisää perunat ja odottele, kunnes liemi jälleen kiehuu.; odottele 3-5 min kiehahtamisen jälkeen. Lisää keittojuurekset. Kun juurekset ja perunat alkavat olla kypsiä (koeta kypsyyttä haarukalla). Kun haarukka alkaa mennä läpi juureksista, heitä kattilaan persiljasilppu sekä purjosilppu. Tarjoile heti.
Musta on tullut ihan keittohöperö, ja mulle kyllä riittäisi syötäväksi pelkkä liemi mutta sehän ei kyllä nälkää kauaa pitele :D
VastaaPoistaIhan parhaita tällaiset ns. peruskeitot, halpaa ja herkullista!
Ja ah noita nachoja, tuo onkin loistoidea levittää ne pellille. Ikuinen ongelma kun on ollut ettei kaikille lastuille tule täytteitä. Aivojen käyttö sallittu, kiitos tästä valaistuksesta :D
hann, tämä keitto on tosiaan meillä ehkä yksi eniten valmistettuja ruokia. :) Sopii ehkä parhaiten kuitenkin pimeään ja synkeään talvi-iltaan... Kannattaa kokeilla, tulikukkoja löytyy ainakin Kampin k-kaupasta ja Stockalta.
VastaaPoistaJa nachot on tosiaan meillä aina tarjoiltu suoraan pelliltä; ei ehkä kovin esteettistä, mutta täytettä on jokaisella sitten. :)