perjantai 8. toukokuuta 2009

Kevätruokaa lohesta.

Viikonloppuruoka tarkoittaa meidän keittiössä yleensä jotakin hieman aikaavievempää, ehkä hiukkasen kalliimpaa ruokaa. On hauskaa, kun on aikaa kerrankin tehdä ruokaa ajan kanssa, ja hyvä seurakin on toki hieno asia. Perjantaisin etenkin on kivaa tehdä jotakin hyvää ruokaa, jotta voi kunnolla virittäytyä viikonlopputunnelmaan. Tällä kertaa perjantairuoka on hyvinkin helppo, mutta silti jotakin yksinkertaisesti syntisen hyvää. Meillä perjantairuoaksi valikoitui palanen merilohta, valkosipuliperunat sekä keitetty vihreä parsa.

Aloita ensin valkosipuliperunoiden teko; lämmitä uuni 175 asteeseen. Tarkkaa reseptiä en anna, koska meilläkin tehdään tämä summittaisesti, omaan arvioon luottaen. Silmämääräinen arvio auttaa paljon. Pese sopiva määrä kiinteitä perunoita juuresharjalla. Leikkaa ne ohuiksi (muutama millimetri) viipaleiksi. Lado vuokaan kerroksittain perunaviipaleita, mustapippuria, suolaa sekä valkosipulia (n 2-4 kynttä puristettuna per kerros). Toista, kunnes perunat loppuvat. Kaada perunakerrosten päälle kermaa niin, että kaikki perunat lähes peittyvät. Lykkää perunat uuniin n. tunniksi.
Noin 40 minuuttia perunoiden uuniinlaitoista voit lykätä lohipalat (120-150 g per henkilö) kuumaan parilapannuun, pippurilla ja suolalla maustettuna nahkapuoli alaspäin. Paistele viitisen minuuttia, ÄLÄ käännä välissä. Laita lohet uuniin perunoiden kaveriksi n 10-15 minuutiksi, lohen paksuudesta riippuen.

Valmista parsat ohjeen mukaan. Asettele lopulta valkosipulipotut, lohi ja parsat nätisti lautaselle. Tarjoile seuralaiselle, nauti seurasta ja ruoasta.

2 kommenttia:

  1. Mmmm, lohi ja tuore parsa ovat kyllä herkkua! - Anu

    VastaaPoista
  2. Anu, näinhän ne ovat. :) Itse olen vain syönyt parsaa liki päivittäin töissä; lienee kohta parsakiintiö täynnä tälle keväälle. :D

    VastaaPoista