keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Flunssantappaja!


Olemme olleet kovasti kiireisiä ja tyytyneet tekemään niin yksinkertaisia arkiruokia makaronilaatikosta lähtien, että kuvien ottaminen on jäänyt vähiin. Nyt keittiötämme vaivaa sitkeä flunssa, jota yritimme karkottaa herkullisella ja nopeasti valmistuvalla sienikeitolla. Pakastimen perältä löytyi suppilovahveroita, mutta tähän keittoon voi yhtä hyvin käyttää muitakin metsäsieniä tai miksei vaikka viljeltyjä siitakkeita.

Juustoinen suppilovahverokeitto (4 annosta)
n 3 dl sieniä (joista neste on haihdutettu)
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 kasvisliemikuutiota
koskenlaskija perinteinen-juustopakkaus
8-10 dl vettä
1-2 rkl voita
runsaasti tuoretta persiljaa
mustapippuria
Pilko sipulit pieneksi, murskaa valkosipulinkynnet sekaan. Paistele sipulisilppuja hetki voissa, ja lisää sienet joukkoon. Odota, kunnes sienien neste haihtuu. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutiot. Ala murustaa koskenlaskijaa joukkoon, sekoittele. Mausta mustapippurilla. Sekoittele ja odota keiton kiehahtamista. Keitto on valmis, kun juusto on sulanut keittoon kokonaan. Lisää vielä reilusti persiljasilppua; nautiskele paahdettujen kaurapaahtoleipien kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti