perjantai 22. toukokuuta 2009

Nachos Supreme

Nachot ovat tässä keittiössä hyvinkin laiminlyöty pikkusuolainen. Tällä kertaa innostuimme valmistamaan pientä iltapalaa, kun Hannan soppa valmisti taannoin oman nacholautasensa. Meidänkin nachomme ovat varsin virtaviivaisia, ja ne syntyvät nopsasti taltuttamaan suolaisenhimon; myös isommalle porukalle.

Nachos supreme (4-6 annosta)
pellilinen nachoja (ohuelti leviteltynä)
1 prk salsaa
1 iso tomaatti
1 punasipuli
0.5 prk santa maria juustokastiketta
1 prk smetanaa
jalapenoja (maun mukaan)
0.5-1 dl kermaa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levittele pellille leivinpaperin päälle nachoja ohuelti. Notkista juustokastike kermalla (tee siitä sopivan juoksevaa). Pilko tomaatti silpuksi, samoin punasipuli. Levitä nachoille salsaa ja juustokastiketta. Heittele päälle tomaattisilppua ja punasipulisilppua, sekä jalapenoja. Lusikoi vielä sinne tänne smetanaa. Laita koko satsi uuniin, n. 5 min riittää hyvin; kunhan vain nachot lämpiävät uunissa ja smetana hieman "sulaa". Tarjoile välittömästi. Sopii hienosti pikkusuolaiseksi illanistujaisiin tai laiskan ihmisen iltapalaksi (kuten meillä). Kalamata oliivit sopivat tähän hienosti; jos mahdollista, lisää annos niitä. Mikäli haluat ruokaisempia nachoja, lisää paistettua jauhelihaa tai broilerisuikaletta sekaan.

1 kommentti:

  1. Hei, löysin googlaamalla tämän mainion reseptin ja kokeilin sitä viikonloppuna, olipa hyvää! Kiitokset reseptistä :)

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista