lauantai 23. toukokuuta 2009

Miekkakalaa ja wokkivihanneksia

Yksinkertainen ruoka on usein sitä parasta. Tämä tuli todettua taas kerran, kun teimme miekkakalaa ja sen kaveriksi wokattuja vihanneksia. Muuta ei oikeasti tähän edes tarvinnut! Miekkakala on hieman huonommin saatavissa oleva raaka-aine, mutta voit korvata sen hyvin tonnikalapihveilläkin. Miekkakalan paistoon ei sen kummempaa ohjetta ole; ota miekkakala huoneenlämpöön noin 45 min ennen paistamista. Hiero kalan pintaan mustapippuria, chiliä sekä suolaa (molemmin puolin). Päälle voi puristaa myös limemehua. Paista kalaa parilapannulla (tai tavallisella paistinpannulla) minuutti per puoli. Ja se oli siinä!

Wokkivihannekset
2-3 pientä porkkanaa
5 cm pätkä purjoa
5 vihreää parsatankoa
siitakesieniä/herkkusieniä jokunen
puolikas keltainen paprika
1 valkosipulinkynsi
öljyä
suolaa
Pilko porkkana suikaleiksi, pätki parsa ja sienet. Suikaloi paprika, pilko purjo renkaiksi. Laita pannu kuumenemaan, lisää pannulle öljyä. Heitä pannulle parsat, paistele minuutti pari ja lisää porkkana, paprika, sienet ja valkosipulimurska. Paistele minuutti, lisää joukkoon purjorenkaat. Mausta koko hässäkkä ripauksella suolaa. Sesamöljy antaa herkullisen lisämaun vihanneksille; sitä voit halutessasi lisätä samaan aikaan purjojen kanssa. Valmista!

2 kommenttia:

  1. mua ottaa ehkä hieman päähän, ettei tajuttu Venetsiassa kokeilla miekkakalaa. siellä olis saanut tuoretta...tyhmästä päästä kärsii jne. :Z

    VastaaPoista
  2. Hyppysellinen, Stockkalta saa toisinaan varsin erinomaista miekkakalaa (ei tietenkään ihan samoissa määrin, kuin Italiasta). Ainakin nämä meidän yksilöt olivat todella herkullisen nököisiä ja värisiä. Nam. Välillä kun myynnissä on niin nuutunuttakin miekkakalaa...

    VastaaPoista