sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Äitienpäivälounaalla ravintola Primulassa

Äitienpäivänä olemme me, kuten moni muukin, käyneet perinteisesti syömässä jossakin ravintolassa. Tällä kertaa kokeiluun päätyi Helsingin Eirassa sijaitseva ravintola Primula. Osa seurueestamme oli kyseisessä paikassa ruokaillut jo aiemmin, mutta suurimmalle osalle kerta oli ensimmäinen. Itselläni ei ollut juurikaan ennakkokuvitelmia kyseisestä ravintolasta, mutta listataan nyt pientä arvostelua käynnistä.

Miljöö oli jokseenkin tyypillinen; ravintolan ilmeessä oli tavoiteltu olohuonemaista ilmapiiriä punaisine sohvineen. Itse arvioin ravintolan toimintaan hyvin paljon sen mukaan, millaista palvelua saa tarjoilijalta. Valitettavan monessa paikassa tarjoilu on hidasta ja ilotonta. Primulassa tarjoilija oli iloinen ja ystävällinen sekä kohteli seurueemme ainoaa lasta huomaavaisesti ja kysyi tilauksen suoraan lapselta, mikä nosti tarjoilijan pisteitä. Sen sijaan en ymmärrä, miten kolmen viinilasin tuomiseen pöytään voi kulua liki kaksikymmentä minuuttia...

Tarjolla oli leipäpöytä, josta jokainen sai hakea haluamaansa leipää. Tarjolla oli useita erilaisia leipävaihtoehtoja, kaikki tietysti Primulan leipomon valmistamia. Lisänä tarjoiltiin herkullista oliivitahnaa ja voita. Lapselle tuotiin annos ensimmäisenä kysymättä etukäteen, haluammeko lasten ruoan ensin vai samaan aikaan muiden ruokien kanssa. Annos oli todella suuri; miten 11 lihapullaa sisältävä annos VOI olla lastenruoka? Kun omat ruokamme vihdoin tulivat, oli lastenruoka syöty jo ajat sitten. Omaksi annoksekseni olin valinnut paahdettua merilohta. Annokseen sisältyi vihreää parsaa, hollandaisekastike, lohen mätiä ja uuniperuna. Lohi oli paikoittain todella suolaista ja hollandaisekastike maistui pussiversiolle, eikä ruoka siis ihan täysin riittänyt vakuuttamaan. Lohi oli kuitenkin osattu paistaa oikein; sopivan mehevää eikä tippaakaan kuivakkaa, myös para oli keitetty niin, että purutuntuma säilyi.

Kokonaisuutena lounas oli aika mitäänsanomaton. Ruoka oli mielikuvituksetonta eikä lista tarjoillut suuria yllätyksiä. Tarjoilu toimi pääsääntöisesti ihan tyydyttävästi, mutta pientä hienosääntöä vaaditaan vielä. Kiitosta antaisin leipäpöydälle ja tarjoilijan lapsiystävällisyydelle. Uudelleen en tänne välttämättä enää menisi, kun samantasoisia ravintoloita on niin paljon muuallakin. Primula ei erottunut massasta.

3 kommenttia:

  1. totta on että tarjoilijan toiminta tekee paljon, joskin loppupeleissä itselläni kokonaisuus ratkaisee. iloisuus on iso plussa, aina.

    iloista alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Jos on niin ihmeellistä, että 11 lihapullaa on lapsen ruoka, kuinka se kuitenkin oli syöty jo ennen muiden annosten saapumista?

    Lisäksi omasta mielestäni EI ole hyvää palvelua, jos tarjoilija tuo lapsen ruoan kysymättä etukäteen pöytään. Tuollaisesta pitää kysyä.

    VastaaPoista