sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Helsinki Beer Festival 2009

Helsinki Beer Festival on suurin vuosittainen olut-, siideri- ja viskitapahtuma Suomessa, joka tänä vuonna se järjestettiin kahdettatoista kertaa. Punainen keittiö oli paikalla tarkastelemassa tapahtuman tarjontaa. Minä olin paikalla lähinnä brittisiiderien toivossa, kun taas herra Hobitti halusi tutustua viski- ja olutvalikoimaan.

Tapahtuma järjestettiin tuttuun tapaan Helsingin kaapelitehtaalla. Tarjolla oli kattava valikoima suomalaisia pienpanimo-oluita, ulkolaisia oluita, siidereitä sekä viskejä. Herra Hobitti osallistui viskiklinikkaan, jossa maisteltiin neljää eri viskiä ja kuunneltiin tarinointia viskeistä ylipäätään. Minä ehdin maistella kaikki kiinnostaneet siiderit läpi, ja yllätyksekseni yksi kiinnostuksen kohteeni olikin jo entuudestaan tuttu Lontoon reissulta vuodelta 2007. Itse ihastuin erityisesti Suomenlinnan panimon Tin Soldier's Hard Cideriin. 7.5% siideri maistui ihanasti omenalle. Maistoimme myös vuoden voittaja oluen, Vakka-Suomen panimon Prykmestar Savu Katajan. Hirmuisen tujakan makuinen tapaus oli kyseessä, 9% alkoholiakin. Tämä olut oli saatavilla ainoastaan olutfestivaaleilla, eikä sitä voi ainakaan toistaiseksi ostaa mistään.

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan varsin erinomainen, tuli maisteltua paljon sellaista, mitä ei muualta saa. Keittiömme seuraava olutfestari lienee Great British Beer Festival, mutta siitä lisää, kun asia on ajankohtaisempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti