torstai 7. toukokuuta 2009

Terveisiä Hakaniemen hallista!

Pitkästä aikaa eksyin Hakaniemessä sijaitsevaan kauppahalliin. Käymme hallissa aina silloin tällöin, jos sinne suunnalle eksymme; valitettavan harvoin siis. Hakaniemen halliin pääsee kätevimmin keskustasta metrolla tai vaikkapa reippaillen pienen matkan Pitkänsillan ylitse. Hallista löytyy ruoka poikineen, juustoa, lihaa, kalaa, ihana keittopaikka, leipää, vihanneksia, mausteita... Käytännössä siis kaikki, mitä kotikeittiöön saattaa milloinkaan tarvita, ja myös se, mitä ei tiennyt tarvitsevansa.

Omia suosikkiliikkeitäni ovat ehdottomasti juustoliike Lentävä Lehmä, josta mukaan tarttuu aina juusto tai kaksi... tosin usein myös huomattavasti useampikin! Lentävästä lehmästä saa myös maailman parhaita aurinkokuivattuja tomaatteja, joita näkyy kuvassakin. Punainen keittiö suosittaa lämpimästi; rasia on aina huvennut parissa päivssä. Muita kovasti käyttämiämme ovat Reitin kala, josta saa vaikka minkälaisia ihania ja tuoreita fisuja. Kestoleike-nimisestä paikasta saa maailman parasta palvikalkkunaleikettä, jota hamstraamme aina niin paljon kuin mahdollista. Leipätori puolestaan myy uskomattoman herkullista ruisleipää, etten ikinä pääse ohi ilman yhtä pientä sellaista... Lounaspaikkana lyömätön Soppakeittiö, jota taidettiin jo Sillä Sipulilassa vinkata aiemmin. Uskomattoman herkullisia keittoja, ja annokset suuria! Pieni miinus paikan koosta; aina täynnä ihmisiä. Kannattaa siis mennä ajoissa, eli ennen kiihkeintä lounasaikaa. Mainitaan nyt vielä Soppakeittiön naapurissa oleva Liha-Haka, josta ostamme aina koirielle kaikenlaista järsittävää.

Tällä reissulla selvisimme varsin pienin vahingoin ostamisten suhteen. Mukaan tarttui kuvassa näkyvä kermajuusto sekä kuvasta uupuva munajuusto, viisi pitkää aitoa nakkia Herra Hobitille ja kalkkunaleikettä, pieni ruislimppu, kuvasta puuttuva merilohipala, jo mainostetut ihanat aurinkokuivatut tomaatit sekä nippu vihreää parsaa. Kuvasta jätettiin tarkoituksella pois koirien tuliaset; mikään tuskin laskee ruokahalua paremmin kuin raa'at luut ja sisäelimet...

Keittiömme suosittaa lämpimästi Hakaniemen hallia kaikille. Kannattaa käydä kurkistamassa vähän kauempaakin, jos matka Helsinkiin vie.

10 kommenttia:

  1. Hakaniemen halli on kyllä ihan best! Ensinnäkin läheisyys kaikkiin etnisiin kauppoihin on suuri plussa.Siellä kävin usein ostoksilla vielä Hesassa asuessani ja nytkin aina Suomessa käydessäni.

    VastaaPoista
  2. Hakaniemen halli on ihana, siellä tulee vaan käytyä ihan liian harvoin, vaikka asunkin Helsingissä nykyään. Se tunnelma ja kaikki ne ihanat ruoat, oih.. :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian: Hakaniemen halli on kyllä niin kiva. :) Harmittaa, ettei tule sillä suunnalla asioitua juuri koskaan; pitää lähteä sinne aina erikseen...

    Martina: Suosittelen tosiaan erityisesti Soppakeittiötä. ;) Itsekin pitäisi käydä tuolla huomattavasti useammin, mutta kun hieman eri suunnalla asutaan, niin ei oikein aina malta lähteä sinne suunnille, ellei erityisemmin suunnittele.

    VastaaPoista
  4. Asun aivan Hakaniemen hallin kupeessa ja käytän sitä aiiiiivan liian vähän. Ruisleipä tulee kuitenkin ostettua aina sieltä (se on jumalaista!) ja Lentävä lehmä on myös tämän keittiön ehdoton suosikki. Sieltä saa myös luomuvoita!

    Sinulla on muuten kiva blogi. Jään kärpäseksi kattoon seurailemaan :)

    VastaaPoista
  5. Minä puolestani olen asunut kaksi viikkoa Hakaniemen hallin liepeillä ja siellä on tullut ravattua nyt ihan yhtenään :D perjantaina ostin sitten sinun vinkkisi innoittamana Leipätorilta ruisleivän, joka olikin aivan ihanaa! Soppakeittiökin täytynee testata tässä piakkoin.

    VastaaPoista
  6. Mari: Kiva, että miellytti. :) Harmi, että välistä vain jää postauksia väliin ajanpuutteen vuoksi, mutta sitä lie ilmassa kaikilla.

    Sanna: Jos pidit Leipätorin ruislimpusta, kokeile myös Lentävän Lehmän vasemmalla puolella sijaitsevan myymälän riihiruislimppua (en tiedä, onko sitä aina myynnissä, kysy!). Siinä on ihana, savuinen ja täyteläinen maku. NAM. Ja Soppakeittiöstä testaat toki bouillabaissen. Annos on niin suuri, että en ole ikinä jaksanut syödä kuin ehkä hätinä puolet.

    VastaaPoista
  7. Hakiksen halli on kyllä yliveto :) Samalla reissulla tulee usein käytyä myös Vii Voanissa. Muutan kuun vaihteessa uuteen kotiin, ja kotimatka meneekin ihanasti hakaniemen läpi. Tulee sitten käytyä useammin siellä ostoksilla jee :)

    VastaaPoista
  8. hann, minulle nuo etniset kaupat ovat jääneet vieraiksi. Pitäisi ehkä korjata asia mahdollisimman pian!

    VastaaPoista
  9. Olen asioinut yläkerran kahvilassa useasti ja aina ollut tyytyväinen tarjolla oleviin tuotteisiin ja ah.. niin hyviin erikoiskahveihin!Tytöt mukavia kuten myös kahvilan pitäjäkin! Myös alakerran kotiruokapuoli tarjoaa erittäin hyvää ja maistuvaa ruokaa. Plussana sima,jota saa ympärivuoden.Silakkapihvit tosi hyviä!!

    VastaaPoista
  10. Hei,

    Huomasin sattumalta bloginne ja keskustelunne.

    Olen avaamassa uutta laadukkaiden elintarvikkeiden verkkokauppaa, josta saa varsinkin herkullisia ranskalaisia juustoja. Sivuston pitäisi avautua piakkoin (viikon-kahden päästä max?) osoitteessa www.myfrenchcorner.com

    t: Miia

    VastaaPoista