Mökillä sitä sielu lepää; riippumatto, meri ja lämmin (jopa kuuma!) ilma rentouttivat viikonloppuna erinomaisesti. Viikonlopun aikana ehdimme tehdä muutamaakin erilaista grilliherkkua ja suosikkiamme loimulohta, josta lisää myöhemmin. Sitä ennen erittäin kesäinen drinkkivinkki, joka ainakin meitä viilensi kovasti:
Mansikkainen mojito punaisen keittiön tapaan (1 kpl)
3 keskikokoista mansikkaa (tuoretta)
10 pienehköä mintunlehteä
jäämurskaa/jääpaloja
soodavettä/vichyä
3 limetin lohkoa
2 tl ruokosokeria
4 cl vaaleaa rommia
Muussa puunuijalla (tai jos et omista sellaista, käy mikä tahansa tylppä esine tähän, vaikkapa leipäveitsen kahva tms) lasin pohjalle sokeri, limetit ja mansikat sekä minttu. Jos minttu ei tahdo muussautua, voit myös pilkkoa lehdet pieneksi). Kun sokeri on mukavasti imeytynyt lime- ja mansikkamehuun, täytä lasi jäämurskalla. Jos et omista jäämurskaa (meillä ei mökkiolosuhteissa ollut), laita jääpaloja. Kaada päälle 4 cl rommia sekä vichyvettä (me käytimme vadelmalla maustettua, mutta maustamaton sopii hyvin). Sekoita hyvin lusikalla ja nautiskele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti