Pitänee heti alkuun myöntää, että tämä komistus ei ole itse koristelemani. Ystäväni auttoi voileipäkakkujen koristelussa, ja sai aikaan tällaisen helmen! Kakussa ei ole majoneesia laisinkaan, ja se riittää noin 20-25 nälkäiselle.
Kalavoileipäkakku
36 palaa paahtoleipää (18 ruispaahtista, 18 vehnää)
Kalatäyte:
700 g lämminsavustettua lohta (pilkottuna)
smetanaa
puolikkaan sitruunan mehu
mustapippuria
Kurkkuyrttitäyte:
0.5-1 pkt ruohosipulituorejuustoa
puolikas kurkku (pieneksi pilkottuna)
3 keitettyä kananmunaa (pilkottuna)
Päällyste:
2.5-3 prk katkaraputuorejuustoa
smetanaa
Voit tehdä molemmat täytteet valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin säästät aikaa kootessasi kakkuja. Täytteet ovat aika kosteita, joten kakkua ei tarvitse välttämättä kostuttaa ollenkaan. Leikkaa kaikista paahtoleivistä reunat varovasti pois. Laita lautaselle tai vastaavalle tarjoiluastialle 9 leipäviipaletta (ruispaahtoa). Levitä päälle puolet kalatäytteestä. Laita nyt vaaleaa leipäviipaletta kalatäytteen päälle 9 kpl. Levitä kurkku-muna-tuorejuustotäyte. Laita jälleen 9 ruispaahtoa ja kalatäyte. Lisää loput 9 vaaleaa paahtoleipää. Sekoita koristeluun käytettävä tuorejuusto ja siihen smetanaa sen verran, että saat tahnasta levittyvämpää. Levittele tahna tasaisesti kakun päälle ja reunoille; taikinanuolija tai iso veitsi on tässä hyvä apu! Kun tahna on levitetty, koristele kakku haluamallasi tavalla. Meillä oli koristeena kylmäsavustettua lohta, ananaskirsikoita, piparimuotilla tehtyjä kurkkutähtiä, jääsalaattia, kirsikkatomaattia, persiljaa sekä raastettua sitruunankuorta.
Tein tätä ja oli hyvää. Hieman laitoin kurkun lisäksi maustekurkkua. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKiva, että maistui. :) Eipä meilläkään jäänyt juhlista palaakaan yli.
VastaaPoistaVoikohan kakun koota päivää ennen vai tuleeko siitä liian kostea silloin?
VastaaPoista