tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kalkkunavoileipäkakku

No niin, vaikkei meillä pahemmin leivota, saimme sentään aikaiseksi kalkkunavoileipäkakun. Kondiittoriksi minusta silti ei taida olla vielä, vaikka kakku tekikin kauppansa viimeistä palaa myöten! Emme oikein välitä majoneesipohjaisista voileipäkakuista, joten tähänkään ei majoneesia tullut ollenkaan. Halutessasi voit myös korvata kalkkunan palvikinkulla. Täytteet on ideoitu omasta päästä, ja tämä kakku riitti hyvin noin 20-25 (nälkäiselle) henkilölle.

Kalkkunavoileipäkakku
36 palaa paahtoleipää (18 ruispaahtista, 18 vehnää)
Kalkkunatäyte:
600 g palvikalkkunaleikettä (pilkottuna)
2 prk aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
smetanaa
Kurkkuyrttitäyte:
0.5-1 pkt ruohosipulituorejuustoa
puolikas kurkku (pieneksi pilkottuna)
3 keitettyä kananmunaa (pilkottuna)
Päällyste:
2.5-3 prk aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
smetanaa
Voit tehdä molemmat täytteet valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin säästät aikaa kootessasi kakkuja. Täytteet ovat aika kosteita, joten kakkua ei tarvitse välttämättä kostuttaa ollenkaan. Leikkaa kaikista paahtoleivistä reunat varovasti pois. Laita lautaselle tai vastaavalle tarjoiluastialle 9 leipäviipaletta (ruispaahtoa). Levitä päälle puolet kalkkunatäytteestä. Laita nyt vaaleaa leipäviipaletta kalkkunatäytteen päälle 9 kpl. Levitä kurkku-muna-tuorejuustotäyte. Laita jälleen 9 ruispaahtoa ja kalkkunatäyte. Lisää loput 9 vaaleaa paahtoleipää. Sekoita koristeluun käytettävä tuorejuusto ja siihen smetanaa sen verran, että saat tahnasta levittyvämpää. Levittele tahna tasaisesti kakun päälle ja reunoille; taikinanuolija tai iso veitsi on tässä hyvä apu! Kun tahna on levitetty, koristele kakku haluamallasi tavalla. Meillä oli koristeena kalkkunaleikettä, ananaskirsikoita, piparimuotilla tehtyjä kurkkutähtiä, jääsalaattia, kirsikkatomaattia, herneenversoja sekä ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti