perjantai 5. kesäkuuta 2009

Yrttimarinoituja kanafileitä pastan ja capresen kera.

Tässäpä ehkäpä maailman yksinkertaisin ja silti näyttävä ruokakokonaisuus, eikä hyvä makukaan ollut haitaksi! Käytimme tuorepastana tällä kertaa Stockmannilta löytyneitä Emma Giordani-pastaravioleja juustotäytteellä, jotka maistuivat erinomaiselta. Huomattavasti parempia kuin Pastellan tms vastaavat. Parasta olisi toki tehdä pastat itse, mutta Emma Giordani-pastat ovat herkullisia ja nopeita valmistaa, joten suositan ehdottomasti, mikäli moisia osuu silmään!

Yrttimarinoidut broilerifileet (2 kpl)
2 kpl marinoimattomia broilerifileitä
tuoreita yrttejä (persiljaa, timjamia)
valkosipulinkynsiä
oliiviöljyä
Marinoi broilerifileet hyvissä ajoin ennen valmistusta, esim edellisenä iltana. Murskaa reilusti valkosipulinkynsiä ja silppua yrttejä, pyörittele kanat niissä ja laita pussiin marinoitumaan, lisää vielä 1-2 rkl oliiviöljyä. Kääntele pussia silloin tällöin. Paista fileet parilapannulla.

Caprese (2 annosta)
erilaisia tomaatteja
1 pallo mozzarellaa
3-4 rkl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
sormisuolaa/merisuolaa
mustapippuria
Viipaloi tomaatit. Pilko tai revi mozzarella tomaattien joukkoon. Pilko pieneksi/jauha morttelilla basilikanlehtiä. Sekoita pienityt lehdet oliiviöljyn, muutaman mustapippurirouhauksen ja merisuolankera. Kaada kastike tomaattien ja mozzarellan päälle. Koristele parilla kokonaisella basilikanlehdellä.

2 kommenttia:

  1. ihanan näköistä. Tomaatit alkaa olla nyt jo niin ihania ja kypsiä. Hyvänmakuisia.

    VastaaPoista
  2. Tomaatit kannattaa ehdottomasti ostaa suoraan viljelijältä, mikäli mahdollista! Itse olemme aina kesäisin pysähtyneet eräässä tienvarsikojussa, josta saa IHANIA tomaatteja; samana aamuna poimittuja.

    VastaaPoista