Pienessä punaisessa keittokomerossa häärää helsinkiläinen pariskunta kokeillen uutta, maistellen, arvioiden ja kokaten vanhoja suosikkeja.
tiistai 30. kesäkuuta 2009
Bouillabaisse
Bouillabaisse on ruoka, jota olimme jo pitkään halunneet kokeilla. Netistä löytyi todella erilaisia ohjeita, joten päätimme kehitellä oman muiden reseptien pohjalta. Lopputulos oli varsin onnistunut ja herkullinen, mutta hirviästi tämän tekoon meni aikaa! Valitettavasti sopan teosta on jo siinä määrin aikaa, etten muista millään ainesten määriä. Ohje jää siis tällä kertaa pois. Ruoassa oli ohuiksi juliennetikuiksi leikattuna fenkolia, porkkanaa, palsternakkaa ja perunaa. Lisäksi sipulia, kalalientä, kolmea eri kalaa (hauki, pangasius, lohi), sinisimpukoita, katkarapuja ja jättikatkanpyrstöjä. Kokonaisia säilyketomaatteja oli pari purkillista, valkoviiniä, mausteina sahrami ja mustapippuri, pari laakerinlehteä. Tarjoiltiin persiljasilpun ja smetanan kanssa. Nam.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti