torstai 4. kesäkuuta 2009

Loimulohi

Loimulohi on ollut, ja varmasti tuleekin olemaan jatkossakin, yksi mökkiruokasuosikkejamme. Loimulohen tekoon ei tarvitse muuta kuin nuotion tai avotakan, leveän tasaisen laudan tai halon sekä muutaman puutapin sekä puukon. Ja tietysti palan lohta!

Loimulohi (kahdelle)
300-400 g meri- tai kirjolohta fileenä
kupillinen vettä
1-2 rkl suolaa
2 rkl hunajaa
Sytytä takka tai nuotio, käytä runsaasti puita. Sekoita vesi, hunaja ja suola. Hiero myös lohifileelle suolaa. Tee puukolla kolot lautaan/tasaiseen halkoon, ja asettele lohi puulle. Iske lohi puutapeilla kiinni halkoon tukevasti. Asettele lohi kuvan osoittamalla tavalla tulen läheisyyteen (voi olla rippusen lähempänäkin). Sivele lohta hunaja-vesi-suola-seoksella aina ehtiessäsi ja tarkkaile, että takassa on tarpeeksi puuta koko paiston ajan. Lohi on valmista, kun kalan nahka alkaa irrota ja liha on saanut rippusen väriä. Lohi kypsyy yllättävän nopeasti! Tarjoa lohi vaikkapa salaatin ja patongin kera.

3 kommenttia:

  1. Voi että, loimulohi onkin kyllä ihanaa! Pitää laittaa kesän to do-listalle kunhan joskus mökkeilemään ehtii.

    VastaaPoista
  2. oi nam! loimulohi on kyllä suurta herkkua. tämähän olisi hauskaa puuhastelua lastenkin kanssa.

    VastaaPoista
  3. Hyppysellinen, varmasti lapsetkin tykkäisi tätä tehdä, ja aikaa valmistamiseen menee lopultakin todella vähän, mikä varmasti lasten kanssa on aina iso plussa... Hyvin kiitollinen ruoka siis. Tuore, itse tehty loimulohi on vaan parasta! :) Varmasti muutkin lohikalat sopisivat tähän, kuten nieriä tai taimen.

    hann, kannattaa kyllä kokeilla. Me ollaan tehty monet kerrat ja varmasti juhannuksena on taas ohjelmassa. :)

    VastaaPoista