sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Korvasienien käsittely


Korvasienet ovat monille sellainen kamala mörkö; jätetään metsään, koska sienet ovat myrkyllisiä ja pelätään, ettei niitä osata valmistaa oikein. Minä olen aina rakastanut korvasieniä. Itseasiassa ne ovat ehkä suosikkisieniäni makunsa puolesta! Korvasienien käsittely on myös helppoa, vaikka moni luulee sitä turhaan monimutkaiseksi.

Korvasienten käsittely
Korvasieniä
Vettä
Keitä kattilassa 1/3 korvasieniä ja 2/3 vettä. Anna kiehua vähintään viisi minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet huolella siivilässä. Keitä sienet uudelleen 1/3 sieniä, 2/3 vettä. Kaada jälleen vesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti. Tämän jälkeen sienet ovat valmiita käytettäväksi normaalissa ruoanlaitossa. Kastikkeissa ovat erinomaisen hyviä! Vähän kermaa, sipulia, suolaa, mustapippuria ja persiljaa, ja siinä se!

4 kommenttia:

  1. Kiva kun punaisessa keittiössä taas kokkaillaan.Korvasieniä en ole tainnut koskaan syödä,mutta olisi kiva joskus kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Mikään maailmassa ei ole niin herkullista kuin täydellinen korvasienikeitto! Jopa hoitotahtooni on laitettu, että haluan syödä vuodenajasta riippuen viimeiseksi ateriaksi korvasieni- tai suppilovahverokeittoa. Jossain tilanteessa graavi merisiika ja uudet perunat saavat korvata nuo keitot. Olen julkaissut Viimeisen tahtoni mm. blogissani ja nämä ruoat on siinä mainittu!

    VastaaPoista
  3. Mukava nähdä sinut taas täällä! :)
    - Anu

    VastaaPoista
  4. Yaelian, olen tuntenutkin huonoa omatuntoa blogin laiminlyömisen takia, mutta tehdään nyt asiaan parannus. :) Kannattaa ehdottomasti okeilla korvasieniä. Niitä saa ihan supermarketeista valmiiksi käsiteltynä. Kokeile, jos hilpaiset Suomeen.

    Leena Lumi, korvasienet ovat tosiaan mielestäni ehkä parhaimman makuisia sieniä ikinä! Suppilovahveroista pidän ja niitäkin on pakastin täynnä, mutta muuttuvat valitettavasti sitkeiksi paistettaessa.

    Anu, kuin myös. ;)

    VastaaPoista