sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Viimeinen ateria



Olen jo jonkin aikaa miettinyt, millaista ruokaa haluaisin syödä viimeiselle ateriallani. Nyt olen tullut jonkinlaiseen lopputulokseen, ja haluan jakaa ajatuksen kaikkien teidän kanssanne!

Alkuun söisin ehdottomasti al denteksi keitettyä vihreää parsaa ja hollandaise-kastiketta. Rakastan molempia! Pääruoka oli vaikeampi päättää, sillä pidän niin monista. Luulen kuitenkin, että hummeri tai jonkinsortin äyriäiset olisivat mieleeni ja niitä toivoisin! Jälkiruoka on vaikea, sillä en oikeastaan syö makeaa koskaan. Pannacotta kuitenkin taitaisi olla valintani, tai sitten ihan tylsästi kermavaahto ja mansikat!

Haastan kolme keittiötä kertomaan viimeisestä ateriastaan. Keittiöt ovat Pastanjauhantaa, Sillä sipuli sekä Keltaisessa keittiössä. Linkittäkää saamanne haaste ja lähettäkää se eteenpäin kolmelle.

Kuva on kopioitu täältä.

4 kommenttia:

  1. Eli vika ateria kannattaisi ajoittaa kevääseen. Ja mikä estäisi korvaamasta jälkiruokaa jollain suolaisella, jos makea ei miellytä. Siinä vaiheessa tuskin yleisillä tavoilla ei varmasti ole enää väliä. :)

    Haaste on hauska, vaikka olisikin aika hankala päättää kaikkein parhainta ateriaa. Asiaan varmasti vaikuttaisi myös tilanne ja seura. Kuolemaantuomittujen vikoista aterioista kertova kirja on jotensakin synkkä varsinkin kuolemantuomioita vastustaville, huippukokkien parhaat ateriat on arvatenkin enemmän suloista luettavaa. Olen ajatellut, että olisi joskus hauska kokata (ja blogata) siitä joihinkin juhliin.

    VastaaPoista
  2. Rauna, niin pitänee tehdä, sillä parsa on ehodoton! Eli murhaan siis läheiseni keväällä ;)

    Mikäs tuo kuolemaantuomittujen kirja on? Kerro lisää, niin saan lainaan kirjastosta!

    VastaaPoista
  3. Ai mä luulin, että sun vikasta illallisesta oli kyse. Hurjia suunnitelmia. :) Laitoin blogini kommenttiin linkin kirjan tietoihin. Ehkä ei kirjastosta saa, mutta jotain kautta netistä varmaan voi tilata.

    VastaaPoista
  4. Oho, mikä lie ajatusvirhe väsyneenä. :D Siis toki murhaan itseni keväällä. :D

    VastaaPoista