maanantai 14. kesäkuuta 2010

200 supersalaattia!

Ihana ystäväni Englannista lähetti tällaisen syntymäpäivälahjan allekirjoittaneelle. Lahja oli todella onnistunut, sillä en juurikaan omaa salaattireseptejä, vaan teen aina niitä tylsiä samoja. Anu siis päätti piristää tällaisella herkulla. Kirjan kuvat ovat syötävän hyviä ja monet reseptit sopivat myös vähähiilihydraattista ruokavaliota suosiville! Kirja on luonnollisesti englanniksi, mutta vapaasti suomennan kannen salaattireseptin, jota en itse ole kokeillut vielä, vaikka pian sekin tapahtuu! Kirjan nimi on 200 supersalads ja kirjailija on nimeltään Alice Storey.

Vesimeloni- fetasalaatti (4 annosta)
1 rkl tummia seesaminsiemeniä
500 g vesimelonia (ilman kuoria)
175 g fetajuustoa
875 g rucolaa (meillä olisi vähemmän)
tuoretta minttua
tuoretta korianteria
tuoretta persiljaa
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl appelsiinivettä (meillä tämä jäisi väliin)
1 rkl granaattiomenasiirappia (Hakaniemen hallista saa granaattiomenabalsamicoa)
1 1/5 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria
1/5 tl hienoa sokeria
Paahda sesaminsiemeniä pannulla 2 min. Kuori ja pilko vesimelooni ja feta. Laita vesimeloonipalat, feta ja yrtit isolle lautaselle. Sekoita keskenään oliiviöljy, appelsiinivesi, granaattiomenabalsamico, sokeri ja pippuri ja suola. Lisää seesaminsiemenet. Mausta salaatti kyseisillä aineksilla ja nauti aterian lisänä.

4 kommenttia:

  1. Feta ja vesimeloni yhdessä on ihan killeriyhdistelmä. Hyvät salaattireseptit tai ideat eivät ole koskaan pahitteeksi, niin usein tulee tehtyä samanlaisia salaatteja.

    VastaaPoista
  2. Rauna, minua nimenomaan ihastutti tuo erikoisempi makuyhdistelmä; ei ihan heti tulisi mieleen sekoittaa fetaa ja vesimelonia keskenään. Tämä resepti pitänee ainakin mökillä laittaa kokeiluun, niin innostavalta se kuulostaa. Pitää vain granaattiomenabalsamico hankkia.

    VastaaPoista
  3. Mukava kuulla, että kirja on mieleinen! Jotain tuollaista feta-vesimelonisalaattia on jossain vaiheessa ihan pakko kokeilla. Törmäsin yhdistelmään ensimmäisen kerran kai Nigella Lawsonin Forever Summer -kirjassa (joka on ihan huippu keittokirja, suosittelen, jos sinulla ei vielä ole). Siinä ohje on tosin aavistuksen erilainen - siihen tulee ainakin oliiveja, punasipulia ja limen mehua. Rukolaa ei tainnut olla ollenkaan...

    Raportoithan muistakin salaattikokeiluista!

    VastaaPoista
  4. Anu, kivaa kuulla sinusta. :) Olet pian kirjoitusvuorossa ja saanet postia sinnepäin!

    Nigellan kirjoja meillä on ainoastaan yksi, mikä ei ole mainitsemasi. Pidän eniten Jamie Oliverin, Nigellan sekä Tinan kirjoista. :) Tosin Tinan kirjoja tuskin löytää sieltä käsin, kun ovat Pohjoismaalaisia...

    VastaaPoista