lauantai 17. heinäkuuta 2010

Munakoisovuoka italialaiseen tapaan.

Tämän reseptin sain vuosia sitten siskoltani, joka puolestaan sai sen entiseltä työkaveriltaan, joka oli 20 vuotta sitten ollut Italiassa opiskelijavaihdossa. Reseptistä tuli nopeasti suosikkejani, vaikkei sen ulkonäkö hivelekään silmiä. Myös herra Hobitti rakastaa tätä. Ruokaa voi syödä pelkästään tai lisäkkeenä muun ruoan kanssa.

Munakoisovuoka (n. 3-4 hlö)
2 munakoisoa
2 prk tomaattimurskaa
5-7 kynttä valkosipulia
3-4 pakettia mozzarellaa
reilusti parmesanraastetta
suola
ruokaöljy
Leikkaa ensin munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna "hikoilla". Murskaa valkosipulit tomaattimurskan joukkoon, raasta parmesan ja leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi. 30 minuutin päästä pyyhi paperilla suolat ja munakoisoista irronnut neste pois. Paista munakoisoja pannulla ruokaöljyssä, kunnes saavat väriä molemmin puolin. Valuta koisot paperilla. Ala kasata munakoisoja uunivuokaan. Ensin paistetut koisot, sitten tomaattimurska, mozzarella ja parmesan. Jatka samoin täyttäessäsi vuoka täyteen. Paista 45 minuuttia 175 asteessa. Nauti.

2 kommenttia:

  1. Tata pitaa kokeilla jossain vaiheessa - RAKASTAN munakoisoa, se on ehka suosikkivihannekseni kaikista. Mmmmm...!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä ihanaa ja myös syntisen rasvaista. ;)

    VastaaPoista