lauantai 15. elokuuta 2009

Ristiinrastiin Lontoota.

Edinburghin pölyt karistettiin jaloista ja suuntasimme yöbussilla kohti Lontoon metropolia. Lontoo on vuosia ollut suosikikaupunkejani, eikä tuottanut pettymystä tälläkään kertaa.
Jos briteistä pitää jotakin sanoa, niin pirun hyviä sipsejä he osaavat tehdä! Brittisipsit ovat miltei kaikki tehty kuorimatomista perunoista (vastaava suomalainen lie Kartanon perunalastut). Kettleissä ei ole käytetty juurikaan lisäaineita ja makuvaihtoehtoja on liki rajattomasti. Voisin syödä näitä joka päivä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos osuu silmiin.
Tiedemuseossa oli meneillään Wallace ja Gromit-näyttely, jossa sai ihailla sarjassa käytettyjä pienoismalleja. Hämmentävän pieniä ne olivat; olin kuvitellut, että tällaiset vaha-animaatiot tehtäisiin huomattavasti suuremmissa puitteissa.
Lontoossa parhaimpia paikkoja oli ehdottomasti Borought market, josta sai ostaa miltei mitä tahansa. Oli tuorepastaa, kampasimpukkaa, mozzarellaa, käsintehtyä suklaata, kokonainen sianruho ja niin edelleen. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka; harmittaa, ettei Suomessa mikään pääse tätä lähellekään.
Siideripuoti Borought marketeilla. Siideri tarjoiltiin suoraan kuvassa näkyvistä tammitynnyreistä.
Koju Borought marketilla.

Tällaiset piiraspuodit olivat Lontoossa erityisen suosittuja; niitä oli kaikkialla. Myynnissä oli monenlaista piirakkaa erilaisilla täytteillä. Oli kasvista, lihaa, sisäelimiä, kanaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti