sunnuntai 23. elokuuta 2009

Lohta uunissa.

Uunilohireseptejä on maailmassa varmasti yhtä monta kuin keittiöitäkin, mutta tässä taas yksi tapa valmistaa lohta helposti ja maistuvasti.

Mozzarellalohi (3 annosta)
500-600 g lohifilettä
sormisuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
1 mozzarellapallo (125 g)
tuoretta timjamia
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ripottele lohifileelle suolaa ja pippuria, purista sitruunamehu päälle. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja asettele lohen päälle. Laita pinnalle runsaasti timjamia. Jos tahdot, laita vuokaan lisäkkeeksi suolalla ja pippurilla maustettua tomaattia ja kesäkurpitsaa. Paistele aikaansaannostasi puolisen tuntia. Mozzarella eristää lohen sen verran hyvin, että pidempi paistoaika on todella tarpeen (meillä lohi on uunissa yleensä 20 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti