Tämä pasta on meillä runsaassa kulutuksessa. Kyseistä pastaa tarjoiltiin aikoinaan Papa Giovannin spagheteriassa, liekö listalla vieläkin? Pasta valittiin City-lehdessä kaupungin parhaaksi pastaksi. Ohje julkaistiin tuolloin City-lehdessä, ja Ihanat tomaatit olivat sen poimineet talteen. Suosittelen todella kokeilemaan.
Pasta Limone con zucchine e gamberetti (2 annosta)
Pastaa
200-250 g kesäkurpitsaa
180 g pakastekatkarapuja
100-150 g sulatettua voita
3 kananmunankeltuaista
puolikkaan sitruunanmehu
(merisuolaa)
Sulata katkaravut hitaasti (laita jääkaappiin sulamaan esim edellisenä päivänä). Pilko kesäkurpitsa pieneksi ja kypsytä pannulla. Laita suolattu pastavesi kiehumaan. Vatkaa yhteen munankeltuaiset ja 3 rkl vettä, kypsennä hiljalleen vesihauteessa (kannattaa käyttää metalliastiaa, muoviastiassa kypsyy huonommin). Lisää sulatettu voi ohuena norona. Sekoita, kunnes kastike alkaa paksuuntua. Lisää puolikkaan sitruunanmehu. Sekoita kastike ja keitetyt pastat kesäkurpitsoiden kanssa pannulle. Lisää sulatetut katkaravut. Tarjoile parmesaanin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti