tiistai 8. syyskuuta 2009

Suolasienet.

Meillä tehtiin suolasieniä ensimmäisen kerran viime syksynä ja kokeilu osoittautui onnistuneeksi. Tänä vuonna purkkiin päätyi lähinnä kangasrouskuja sekä karvarouskuja. Suolaaminen on loistava tapa säilöä rouskuja, ja sekaan voi ehdottomasti lisätä vaikka lampaankääpiäkin. Ennen sienten käyttöä suolasienet kannattaa keittää kerran tai kaksi (vaihda vesi välissä), jotta liika suola häviää. Suolasieniä on meillä käytetty oikeastaan vain sienisalaatin tekoon. Olisiko muilla keittiöillä ideaa, mihin muuhun suolasieniä voisi hyödyntää?

Suolasienet
sieniä (karvarousku, haaparousku, kangasrousku ja lampaankääpä sopivat hienosti)
merisuolaa
Perkaa ja paloittele sienet palasiksi. Keitä sienet runsaassa vedessä, n 5 minuuttia vähintään. Kaada keitinvesi pois. Laita lasipurkin pohjalle ohut kerros keitettyjä sieniä, ripottele päälle merisuolaa. Toista, kunnes sienet loppuvat tai purkki täyttyy. Laita sienten päälle paino (meillä käytetään ihan vain pestyä kiveä..). Suola imeytyy sieniin ja pian sienet lilluvat suolaliemessä. Säilytä purkki jääkaapissa/maakellarissa. Säilyy kuukausia.

2 kommenttia:

  1. Hei, ihanaa, suolasienet on niin hyviä! Parasta munkin mielestä ne on sienisalaatissa, mutta käyvät hyvin myös vaikka voileipäkakun täytteeksi, piirakoihin ja pasteijoihin. Pitäisi päästä kanssa metsään, mutta pelottaa ne hitsin hirvikärpäset!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi, turhaan pelkäät hirvikärpäsiä. Törmäsimme niihin itsekin, mutta hyvinhän nuo saa nypittyä tukasta irti. Ja mikäli pelottaa, käytä pipoa. Torjuu melko hyvin moiset. :)

    VastaaPoista